Bezig met laden

Old School Toys

Retourneren

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag volgens onze verkoopvoorwaarden gecrediteerd. De kosten voor retour van u thuis naar de Old School Toys zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.  

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Old School Toys geretourneerd worden. Mocht het product beschadigd of de verpakking geopend of meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te verkopen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is. Voor ieder artikel dat retour gestuurd wordt, zal een bedrag van 0,50 euro van het retourbedrag afgetrokken worden.

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via [email protected]. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht er een retourzending worden gedaan waar de oorzaak niet Old School Toys van is en er heeft gratis verzending plaats gevonden omdat het totaalbedrag een bepaalde grens heeft bereikt dan worden de verzendkosten die betaald hadden moeten worden van het retourbedrag afgetrokken, want er is in dit geval immers geen bedrag behaald om voor gratis verzending in aanmerking te komen.

Natuurlijk willen wij iedereen keurig helpen en goede kwaliteit leveren, maar kleine beschadigingen aan de verpakking, verf foutjes of vouwtjes in comics vallen niet onder de kosteloze retour procedure. Grote beschadigingen zullen wij ten alle tijden melden op de detailpagina van het artikel.

Wij hebben een enorm assortiment aan Funko Pop's. Wij zijn zelf ook verzamelaar en begrijpen dat zowel de verpakking als het item in een zo perfect mogelijke staat moet zijn. Funko is een massaproduct dat in lage loon landen wordt vervaardigd en geen high end collectible. Hierdoor kan het zijn dat de paint job (het schilder werk) of oneffenheden op het figuur zelf voorkomen. Ook de verpakking is redelijk kwetsbaar dus kleine beschadigen kunnen voorkomen. Bij deze hier genoemde afwijkingen mag het product ten alle tijden retour worden gestuurd en zal het item vergoed worden, maar de retourkosten zijn voor de koper, die vallen niet onder onze retour procedure. Vanzelfsprekend worden grote defecten wel beschreven en verrekend in de verkoopprijs.

Old School Toys is geen "speelgoed winkel" maar een collectable store, dus het leeuwendeel van de verkochte items zijn niet voor kinderen bedoeld. Dus deze items zijn ook gemaakt met de volwassen verzamelaar in gedachte. Als je een figuur uit de verpakking haalt en wilt laten bewegen dan kan dit de eerste keer moeilijk gaan, forceer het dan nooit. Een goede tip is om het stroeve onderdeel in heet water onder te dompelen, hier even in te laten en dan voorzichtig het onderdeel bewegen tot het soepel gaat. Dit is vooral bij Neca en ook Hasbro het geval. Mocht een item door "geforceerd" gebruik toch stuk gaan dan kan het item niet terug gestuurd worden en zal er geen vergoeding volgen.

Figuren worden vaak geplaatst in een bubbel op een kaart, deze kaart heeft vaak een uitkeping aan de bovenzijde waar deze kaart in opgehangen kan worden in de winkel. Als deze inkeping er nog inzit is dit een "unpunched" kaart en als deze inkeping eruit is wordt dit een "punched" kaart genoemd. Old School Toys maakt geen onderscheid tussen unpunched en punched en dit geeft ook geen recht op kosteloos retour.

Neca heeft hun verpakking aangepast, in plaats van een plastic "hanger" om de items in het winkelschap te hangen zijn deze voortaan van karton en is dit één geheel met de rest van de verpakking. Helaas zorgt dit er wel voor dat er regelmatig kleine scheurtjes ontstaan bij deze hanger. Dit is niet te voorkomen en geeft geen recht op kosteloos retourneren.

Old School Toys is een verzamelaarswinkel en het grootste deel van onze klanten zijn verzamelaars die items in ongeopende verpakking sparen. Indien de verpakking geopend is geweest daalt de waarde drastisch. Als u een geopende verpakking retourneert dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Wij verkopen ook veel losse items, dit zijn tweede hands items die uitgepakt zijn. Wij testen elektronica onderdelen nooit en geven hier dus ook geen garantie op, hetzelfde geld voor springveer mechanismes. Mocht dit niet functioneren dan geeft dit geen recht op kosteloze retour of korting.

Ook komt het regelmatig voor dat lichte plastic onderdelen verkleuren door ouderdom, dit is een proces wat niet voorkomen kan worden. Vandaar valt dit ook niet onder het kosteloos retourneren.

Old School Toys is een collector store en verkoopt dus veel oude items. Het kan zijn dat sommige items al tientallen jaar oud zijn. Regelmatig worden items met batterij functies verkocht met de batterij al geplaatst in het item. Vanzelfsprekend maken wij geopende verpakkingen niet open. Batterijen gaan helaas na verloop van tijd "lekken" waardoor er schade kan ontstaan wat soms onherstelbaar is. Dit is een feit waar wij niets aan kunnen veranderen en dit geeft vanzelfsprekend geen reden tot retourneren.

Als er losse items verkocht worden en er ontbreekt een onderdeel dan zal dit altijd vermeld worden, mocht er een sticker ontbreken of verf schade zijn dan zal dit niet vermeld worden. Dit geeft geen recht op kosteloze retour of korting.

Wij verzekeren ruim 60% van alle zendingen binnen Nederland en 100% van alle zendingen die naar een adres buiten Nederland verzonden worden. Dit doen we voor uw en onze veiligheid. Mocht er schade zijn ontstaan wat tijdens het transport van de postdienst plaats gevonden heeft dan moet je ten alle tijden de verzenddoos en eventueel opvulmateriaal bewaren. De verzekering van de post gaat alleen tot uitkering over als er foto's van de doos, het originele etiket en het opvulmateriaal aangeleverd worden. Heeft u deze materialen niet meer dan kunnen wij helaas geen gebruik maken van de verzekering en u dus niet kosteloos stellen.

Op de vraag om alleen de beste verpakking of item te sturen wordt niet op gereageerd, mocht je de items zelf willen zien voor aankoop is dat geen probleem, hier hebben we onze fysieke winkel voor.